Gizlilik Politikası

İşbu Gizlilik Politikası ile EZGİ KİTAP YAY. PAZ TİC ve SAN. LTD. ŞTİ. (Bundan böyle EZGİ YAYINEVİ olarak alınacaktır.) olarak tüm kullanıcılarımızı www.ezgiyayinevi.com sitesi üzerinden toplanan Kişisel Bilgilerin kullanımı ve ifşası konusunda bilgilendirmeyi amaçlamaktayız. Bu metinde geçen "Kişisel Bilgiler" ifadesi, aksi belirtilmedikçe, kullanıcıları tanımlayabilecek ad ve soyad, e-posta adresi, doğum tarihi gibi bilgiler yanında kredi kartı ve kimlik bilgileri gibi bilgileri de ifade etmektedir.

EZGİ YAYINEVİ olarak kullanıcılarımızın gizliliğine özel bir önem vermekteyiz. Bu bağlamda, bizimle paylaştığınız kişisel verilerinizin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve ülkemizin tarafı olduğu uluslararası sözleşmeler ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca korunması ve bu bilgilerin KVKK’ya uygun kullanımı önemli önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bu çerçevede, kullanıcılarımızın onayı olmadan kişisel bilgilerini kullanmayacağımızı ve Kişisel Bilgilerin kullanılmasında, tamamen uluslararası alanda kabul edilen mahremiyet koruma standartlarına uyacağımızı taahüt etmekteyiz.

Kullanıcılarımızı Kişisel Bilgilerini bize vermeden önce ve ezgiyayınevi.com sitesini kullanmaya başlamadan Gizlilik Politikamızı okumaları konusunda uyarmakta ve rica etmekteyiz. Diğer yandan, zaman içinde gizlilik politikalarımızda çeşitli nedenlerle değişiklikşer olabilmekte ve bu değişikliklerde siz kullanıcılarımızı uyarmıyor olabilmkteyiz. Değişiklerden sorumlu olacağınız için her kullanımdan önce bu Gizlilik Politikası metnini gözden gerçirmenizi önermekteyiz.

Kullanıcıların bilgileri ve izni dahilinde EZGİ YAYINEVI Kişisel Bilgileri aşağıda açıklanmakta olan amaçlar ve şartlar çerçevesinde kullanır ve hiçbir şekilde bu amaçlar dışında kullanılmayacaktır:

Üyeler tarafından verilen bilgilerin ve işlemlerin güvenliği için gerekli önlemler bilgi ve işlemin mahiyetine göre EZGİ YAYINEVİ veya ilgili kuruluşca sistemlerde ve internet altyapısında alınmıştır. Sitemizi kullanımlarınızda tüm kredi kartı işlemleri ve onayları Şirketimiz'den bağımsız olarak ilgili Banka ve benzeri Kart Kuruluşlarınca online olarak aranızda gerçekleştirilmektedir (Kredi kartı "şifresi" gibi bilgiler Şirketimiz tarafından tarafından görülmez ve kaydedilmez). Sitemize üyelik, ürün/hizmet satın alma ve bilgi güncelleme amaçlı girilen bilgiler ile kredi kartı ve banka kartlarına ait gizli bilgiler diğer internet kullanıcıları tarafından görüntülenemez.

Sizden alınan bilgiler, siparişlerinizi almak, ürün ve hizmetlerimizi tanıtmak, ödemelerinizi gerçekleştirmek, siparişleriniz, ürünler ve hizmetler hakkında sizinle irtibata geçmek, bilgilerinizi güncellemek, üyeliğinizi yönetmek ve sürdürmek, 3. şahısların teknik, lojistik ve benzeri diğer işlevlerini bizim adımıza yerine getirmelerini sağlamak, elektronik posta ile bülten göndermek ya da bildirimler de bulunmak, sorularınızı cevaplamak ve etkin bir müşteri hizmeti sunmak ile yeni içerikler hakkında bilgi vermek amaçlarıyla kullanılmaktadır. Toplanan mali bilgiler ise satın aldığınız ürün ve hizmetler ile ilgili satış süreci ve muhasebeleştirilmesi için kullanılmaktadır.

Kişisel Bilgiler ile www.ezgiyayinevi.com adlı internet sitemizden size hizmetleri verebilmek için temin edilen işbu bilgiler hizmetin amacına yönelik olup, ilke olarak, üçüncü kişilere satılmaz, kiralanmaz ya da başka şekilde kullandırılmaz ve siz bizzat talep etmediğiniz sürece üçüncü kişilerle hiçbir suretle paylaşılmaz. Ancak, yürürlükteki mevzuat uyarınca yetkili, idari ve resmi makamlardan usulüne uygun olarak talep gelmesi halinde size ait uhdemizde bulunan bilgiler ilgili yetkili makamlarla paylaşılabilecektir.

Sitemizde, başka sitelere bağlantılar ve referanslar bulunabilmektedir. Bu, bağlantı ve referans verilen başka sitelerle herhangi bir bağımız bulunduğu anlamına gelmez. Dolayısı ile bu şekilde sitemizdeki bağlatıdan veya verilen referanstan ulaşılan bu tür sitelerin kendilerine ait gizlilik-güvenlik politikaları, kullanım, iletişim ve kişisel veri işlenme şartları geçerlidir; reklam, banner, içerik görmek veya başka herhangi bir amaç ile ulaşılan web sitelerinden bilgi kullanımları, keza sitelerin etik ilkeleri, gizlilik-güvenlik prensipleri, servis kalitesi, kullanım şartları ve diğer uygulamaları sebebi ile oluşabilecek ihtilaf, maddi-manevi zarar ve kayıplardan Şirketimiz sorumlu değildir.

EZGİ YAYINEVİ toplanan ve aktarılan tüm Kişisel Bilgileri korumak için teknolojik ve kurumsal önlemleri alır ve bu önlemler teknolojik gelişmeye paralel olarak sürekli güncellenir ve uyarlanır. Internet üzerinden iletilen Kişisel Bilgiler'in gizliliği konusunda mutlak bir garanti verilmesinin söz konusu olmadığını, internet üzerinde Kişisel Bilgiler'in iletilirken kullanıcılara mümkün olan en üst düzey tedbir almalarını tavsiye ediyoruz. Tüm kredi kartı ve kişisel bilgileriniz internet güvenlik standardı olan SSL Secure sistemi ile 128 mbit şifrelenmiştir. Bu şekilde internet üzerindeki dolaşımları sırasında herhangi bir şekilde bu bilgilerinizin istenilmeyen kişi veya kurumlarda ele geçirilmesi önlenmiştir.

Üyelerimiz arzu ettikleri her zaman ve hiçbir gerekçe göstermeksizin iletişim sayfamızda belirtilen iletişim kanallarından bize ulaşarak kişisel veri kullanımı-işlenmelerini ve/veya taraflarına ticari elektronik iletişimleri durdurabilirler. Üyenin bu husustaki açık bildirimine göre, kişisel veri işlemleri ve/veya belirttiği kanallar için tarafına iletişimler yasal azami süre içinde durdurulur (yasalara göre mümkün-gereken işlem ve iletişimler devam eder). Üye dilerse ayrıca, hukuken muhafazası gereken ve/veya mümkün olanlar haricindeki bilgileri, veri kayıt sisteminden silinir ya da kimliği belli olmayacak biçimde anonim hale getirilir. Üye isterse kişisel verilerinin işlenmesi ile ilgili işlemler hakkında Şirketimize her zaman başvurabilir ve bilgi alabilir. Bu hususlardaki başvuru ve talepleri yasal azami süreler içinde yerine getirilecek yahut hukuki gerekçesi tarafına açıklanarak kabul edilmeyebilecektir.

Gizlilik Politikamıza ilişkin her türlü soru ve öneriniz için www.ezgiyayınevi.com adlı internet sitemizdeki iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz. İletişim bilgilerimize ulaşmak için lütfen tıklayınız.