Teslim ve İade

Sitemiz (ezgiyayinevi.com) üzerinden satışa sunulan ürünler yalnızca Ezgi Yayınevi tarafından yayımı gerçekleştirilen ürünlerdir. Aşağıda, söz konusu ürünlerin teslim ve iade koşulları açıklanmaktadır:

TESLİM KOŞULLARI
Siparişe konu ürün teslimatları genel olarak ezgiyayinevi.com'un anlaşmalı olduğu kargo firmaları ile gerçekleştirilir. Ancak, satış mağazamızın bulunduğu il ve/veya ilçelerde müşterilerimize ürünleri mağazalarımızdan kendisinin gelip teslim alabileceği bir seçenek de sunulabilmektedir.

ezgiyayinevi.com anlaşmalı kargo firmalarını gerek ekonomik nedenler gerekse müşteri memnuniyeti amacıyla değiştirebilir. Böyle bir değişiklik durumunda kargo ücretleri değişse bile bu değişiklik mevcut siparişlere yansıtılmaz.

Ödemesi tamamlanmış ve onaylanmış siparişler genel olarak 3 iş günü içinde hazırlanarak anlaşmalı kargo firmasına verilir. Siparişin kargo firmasına tesliminden sonraki 1 ile 12 saat arasında "Kargo Takip Numarası" sipariş detay bilgileri bölümünde yayınlanır. Bu numara ile müşteri kargonun hangi aşamada olduğunu takip edebilir. Kargonunun "ALICI"ya teslim süresi ise anlaşmalı kargonun teslimat politikasına ve teslimat adresine göre değişebilir. Bununla birlikte, anlaşmalı firma tarafından teslim alınan kargo, genel olarak üç iş günü içerisinde "ALICI"ya teslim edilir. Her durumda teslimat 30 günlük yasal süre içinde yapılmak zorundadır.

Kargo ücretleri, kargoya konu ürünlerin hacmine, ağırlığına ve teslim adresine göre belirlenir. Ancak, ezgiyayinevi.com teslim şekline göre standart ücretler uygulamaktadır. Teslim şekilleri ve ücretleri sipariş esnasında müşteriye sunulur. Müşteri tercih ettiği teslim şekli ve ücretini kabul etmiş olur.

Zaman zaman belli bir tutarı aşan siparişler için "KARGO BEDAVA" kampanyaları uygulanabilmektedir. Bu durumda, belirtilen tutar ve üzeri alışverişlerin kargo ücreti ezgiyayinevi.com tarafından karşılanır ve "ALICI"ya yansıtılmaz. Ancak, Kargo ücretine ilişkin kapanyalar başka kampanyalar ile birleştirilemez.

CAYMA HAKKI

Sitemiz üzerinden sipariş vererek teslim aldığınız ürünleri 14 (ondört) gün içinde hiç bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeksizin iptal ve iade hakkınız bulunmaktadır. Ayrıca, ürün henüz tarafınıza sevk edilmeden de iptal ve iade isteyebilirsiniz. Ancak, satın aldığınız kitap ve süreli yayınlar (gazete, dergi vb.) Tüketiciyi Koruma Kanunu ve 29188 sayılı MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ'nin 15. Maddesinin "e" ve "f" bentlerine göre "Cayma Hakkı İstisnaları" arasında yer almaktadır. İlgili yönetmeliğin 15. maddesinin "e" ve "f" bentleri şöyledir:

MADDE 15 – (1) Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz:
e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.
f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.

Buna göre, yalnızca kargo paket ya da kolisinin açılmaması halinde satın aldığınız ürünleri iade edebilirsiniz. Bu koşullarda iade yapmak istiyorsanız iade etmek istediğiniz ürünleri herhangi bir kargo ücreti ödemeden (Ödeme Karşıdan) iletişim sayfamızda yer alan adrese gönderebilirsiniz. İptal ve iade hakkınız kapsamında öngörülen taşıyıcı Aras Kargo'dur.

İade edilecek ürünlerin mutlaka ürün faturasının orijinali ile birlikte teslimi gerekmektedir. Cayma hakkının kullanılması halinde, fatura aslının iadesi zorunludur. Ancak, fatura aslının gönderilmemesi halinde KDV ve varsa sair yasal kesintiler iade edilemeyecektir.

İade edilen ürünlerin ödeme iadesi, ürünlerin tarafımıza ulaşmasını izleyen 14 günlük (on dört gün) yasal süre içinde, ödemeyi yapış şeklinize bağlı kalınarak, gerçekleştirilecektir. Bununla birlikte, ödeme iadeleri genellikle 3 iş günü (üç iş günü) içinde tamamlanmaktadır.

Arızalı ve/veya Hasarlı Ürünler

ezgiyayinevi.com üzerinden satın aldığınız ve kargo ambalajı hasar görmemiş bir gönderinizde hasarlı ve/veya kusurlu ürün çıkması durumunda derhal bizimle iletişime geçiniz. İletişim aracı olarak "İletişim" sayfamızda yer alan telefon ve e-posta adresimizi kullanabilirsiniz. Kuracağınız iletişimde arıza veya hasarın ne olduğunu açıkça belirtmeniz sorunu çözmemizde yardımcı olacaktır. Gerekli hallerde resim gibi görsel unsurlar kullanarak sorunu ortaya koymanızda yarar olabilir.

Arıza veya hasar bildirimi yapmanız halinde en kısa sürede yetkililerimiz sizinle irtibata geçerek değiştirme veya bu yapılamıyorsa iade işlemleri gerçekleştirilecektir. İade işlemi yapılması durumunda "CAYMA HAKKI" başlığı altında belirtildiği gibi ürünlerin orijinal faturası ile birlikte teslim edilmesi gerekmektedir.

Eksik veya Yanlış Gönderiler

Tarafınıza herhangi bir şekilde yanlış veya eksik gönderi yapılması halinde lütfen "İletişim" sayfamızdaki telefon veya e-posta adresine durumu bildiriniz. Müşteri temsilcilerimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçerek sorunu çözecektir.

İletişim sayfamıza ulaşmak için lütfen tıklayınız.