Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK
Doç. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK, 11.01.1964’te Bursa’da doğdu. 1975’te Bursa Balabanbey İlkokulu’nu, 1978’de Çelebi Mehmet Ortaokulu’nu ve 1981’de Tophane Endüstri Meslek Lisesi’ni bitirdikten sonra, 1983’te Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İ.İ.B.F.) Ekonometri Bölümü’nü kazandı ve 1987’de mezun oldu. Aynı yıl, mezun olduğu bölüme Araştırma Görevlisi olarak girdi. 1989’da “Gelir Eşitsizlik Ölçüleri ve Türkiye’de Gelir Dağılımı” adlı tez ile Yüksek Lisans ve 1993’te “Değişkenler Arasındaki İlişkilerin Araştırılmasında Nedensellik Testleri ve Bir Uygulama Denemesi” adlı tez ile Doktora eğitimini tamamladı. 1993’te Ekonometri Bölümü İstatistik Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçentliğe atandı. 1994-1996 döneminde Ekonometri Bölüm Başkan Yardımcılığı, 1996-2000 döneminde İ.İ.B.F. Dekan Yardımcılığı ve Mayıs 2001–Nisan 2002 döneminde Bursa Nilüfer Belediyesi Bilgisayar ve İstatistik Danışmanlığı görevlerini yaptı. 2. Ulusal Girişimcilik Kongresi (2004) için BTSO’ya, “Girişimci Güven Endeksi” adlı bir rapor hazırladı.

Üniversite öncesi ve üniversite öğrenciliği döneminde(1981 - 1987) Transtürk Fren Debriyaj Endüstrisinde(şimdiki adıyla Bosch Fren) talaşlı imalat ve kalite kontrol bölümlerinde çalıştı ve istatistiksel kalite kontrol tekniklerini sahada uygulama şansına sahip oldu.Sanayide elde ettiği uygulama deneyimine istatistik eğitimindeki birikimlerini de ekleyerek, “İstatistiksel Proses Kontrolu: Sayısal Loto Sonuçları Üzerine Bir Uygulama Denemesi” adlı Doçentlik tezini hazırladı ve Kasım 2000’de kabul edilen tezi ve diğer eserleri ile Doçent ünvanını aldı.Elinizdeki bu kitap; yazarın doçentlik tezine, çözümlü problemler ve bilgisayar uygulamaları eklenerek kitap formatına dönüştürülmüş şeklidir.

Bursa iş dünyasına yönelik yayınlanan Ekohaber gazetesinde de yazılar yazan IŞIĞIÇOK; ağırlıklı olarak Gelir Eşitsizlik Ölçüleri, Zaman Serileri Çözümlemesi, İstatistiksel Kalite kontrol, Olasılık ve Şans Oyunları, Uygulamalı Araştırma Teknikleri, Ölçme ve(Anket) Değerlendirme, İnsan Kaynakları Yönetiminin İstatistiksel Boyutu, Çok Değişkenli İstatistiksel Çözümleme ve Türk Beyin Göçü konularında çalışmaktadır.

Halen Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F.Ekonometri Bölümü İstatistik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olup, evli ve bir erkek çocuk babasıdır.
Tüm Eserleri ve Katkıda Bulundukları
Erkan IŞIĞIÇOK...
395,00 TL %20
316,00 TL